Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви в сряда, че страната му

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви в сряда, че страната му
Коментари Харесай

Нетаняху: Няма да окупираме Газа, не се борим срещу палестинците

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи в сряда, че страната му няма желание да окупира за непрекъснато Газа или да разселва цивилното ѝ население.
Прочетете още
Неговите мнения идват, когато Международният съд би трябвало да започне разглеждането на делото, заведено от Южна Африка за геноцид в Газа. В изказване, оповестено на X, Нетаняху сподели, че Израел се бори с терористите на " Хамас ", а не с палестинското население.

" Ние го вършим в цялостно сходство с интернационалното право., написа той. Нашата цел е да почистим Газа и да освободим нашите заложници. След като това бъде реализирано, Газа може да бъде демилитаризирана и дерадикализирана, като по този метод се сътвори опция за по-добро бъдеще както за Израел, по този начин и за палестинците. "

Изявлението на Нетаняху пристигна единствено ден преди група интернационалните съдии да започнат чуването на причини " за " и " срещу " изказванието, че Израел е ангажиран с геноцид в акцията си в Газа.

Припомняме, че Южна Африка заведе делото в Международния съд, върховният съд на Организация на обединените нации, макар гневната опозиция от Израел и Съединени американски щати.

От позиция на Вашингтон искът е неоснователен, контрапродуктивен и изцяло лишен от каквато и да е фактическа основа, сподели предходната седмица представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Израел, който изпраща юридически екип да се пази в съда, също разкритикува случая.

Южна Африка ще приказва в четвъртък и ще бъде последвана от Израел в петък.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР